Tokom vikenda 18-19.06. na Klekovači je održano polaganje za kandidate sa osnovnog kursa i urbane alpinistike.
Završna vježba koja obuhvata teoretsku i praktičnu provjeru znanja iz nekoliko oblasti je održana u pl. domu 13. Runolista i okolnim poligonima i okupila je 20 učesnika.
U sastavu osnovnog kursa za spasioca u opštim planinskim uslovima, kandidati su rješavali zadatke iz oblasti pružanja prve pomoći i transporta u plnaniskom okruženju, potraga, poznavanja čvorova i korištenja tehničke opreme. Kandidati na obuci iz alpinistike su demonstrirali usvojena znanja iz odabira i tehnika izrade sidrišta, kretanja u stijeni, samospasavanja, spuštanja i podizanja unesrećenog/spasioca uz pomoć jednostavnih sistema.
Nakon završenih poligona koji su trajali od dolaska u ranim jutarnjim časovima sve do mraka, uslijedio je noćni marš, a narednog dana su rađeni pismeni testovi.

Kandidati za zvanje “spasilac u opštim planinskim uslovima” su tokom prethodnih mjeseci prošli opštu obuku iz različitih oblasti potrebnih za kretanje i boravak u prirodi, pružanje prve pomoći, orjentaciju i navigaciju, poznavanje tehničke opreme i sistema transporta unesrećenih lica te potrage za izgubljenim osobama. Kandidati su tokom ove obuke odslušali blizu 40 časova teorijske nastave i izveli preko 50 sati terenskih vježbi na kojima su praktično demonstrirali usvojena znanja. Ukupno, obuka završena provjerom znanja na Klekovači, je trajala gotovo četiri mjeseca. Tokom ovih mjeseci, kandidati su bili uključeni i u aktivnosti stanice poput obezbjeđenja, dežurstava i zajedničkih vježbi sa drugim stanicama.