Na područja grada Banjaluka danas je proglašena vanredna situacija zbog velikih padavina i posljedica koje su proizvele, izjavio je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović. Gavranović je rekao da su vodostaji rijeka Vrbas i Vrbanja u porastu i da postoji opasnost da bude provaljen nasip u naselju Česma ako bude naglo rastao vodostaj Vrbasa. Prema njegovim riječima, pojavila su se klizišta, potopljeno je više desetina stambenih objekata, svi poslovni objekti u zoni “Incela”, kao i dio poslovnih objekata na Starčevici. Gavranović je naveo da nema ugroženih lica i nema rušenja objekata usljed klizišta. Vanrednu situaciju proglasio je gradski Štab za vanredne situacije.

Gavranović je naveo da nema ugroženih lica i nema rušenja objekata usljed klizišta.
-Vatrogasna jedinica raspolaže sa 18 prenosivih pumpi za ispumpavanje vode. Građani koji pozivaju sa zahtjevom za njima moraju da znaju da su prioritet poplavljene stambene jedinice, zatim poslovni, te pomoćni prostori – naglasio je gradonačelnik.
Određeni su i dežurni telefoni na koje građani mogu da pozivaju u slučaju opasnosti, i to: 051/244-443 i 244-582.
Takođe, formirani su i timovi koji će obići cijeli grad i sagledati štetu koja je učinjena. Naredna sjednica Štaba zakazana je za 15 časova.

Izvor: www.banjaluka.com i www.banjaluka-info.com