U nedelju 24.03.2019. na Kozari održana je tradicionalna 21. po redu, planinarska akcija “Pozdrav proljeću”, u organizaciji PD “Klekovača” iz Pijedora. Stazu svima već poznatu, od mjesta Rajkovići, preko Kozaračkog kamena i Bešića poljane do Mrakovice, dužine oko 13km, prehodalo je je preko 2000 planinara i ljubitelja prirode iz čak 97 planinarskih društava iz cijele bivše Jugoslavije.

Po završetku pohoda domaćini su i ove godine organizovali ručak i prigodan kulturno-zabavni program za sve učesnike, čime je ugođaj bio potpun.

Članovi GSSBL su se ovaj put odazvali na poziv domaćina i pomogli da sve prođe u najboljem redu.

Ekipa od 13 ljudi, podjeljena u četiri tima pratila je kolonu i pomogla u osiguranju pod Kozaračkim kamenom. Ako izuzmemo prevoz dvoje iznemoglih planinara, akcija je na svu sreću protekla bez intervencija. Važno je napomenuti da je dio ekipe otišao dan ranije i zajedno sa domaćinima postavio sajle na najkritičnijim mjestima pod Kozaračkim kamenom. Možemo reći, naš mali doprinos poboljšanju bezbjednosti na stazama u NP Kozara.

Ovom prilikom se zahvaljujem,o organizatorima iz PD “Klekovača”, na pozivu i gostoprimstvu, kao i pohvaliti cijelu organizaciju ove masovne akcije. Također dugujemo zahvalnost ekipi iz Radio kluba “Kozara” Prijedor, koji su obezbijedili pesprekornu komunikaciju putem radio-veza tokom cijele akcije.