U četvrtak, 21.12.2017., obilježili smo mali jubilej, odnosno kraj aktivne kalendarske 2017. godine i petu godišnjicu zvaničnog osnivanja Gorske službe spasavanja Banja Luka.
Tokom proteklih pet godina rada, iza nas je pregršt aktivnosti, rada i truda na obučavanju, uvježbavanju, izgradnji i razvoju službe čiji je prioritet pružanje pomoći i spasavanje.
Za to vrijeme, polako smo postali prepoznatljivi u gradu u kojem djelujemo ali i šire. Brojne organizacije i institucije sa kojima smo uspostavili saradnju, dokaz su povjerenja i uspješnog djelovanja službe u domenu spašavanja. Kada se posmatra sa strane, period od pet godina je jako kratak – čak i manje od 5 godina, ako se uzme u obzir da je služba “izašla u javnost” tek polovinom 2014., što nam daje nešto više od tri godine intenzivnog i aktivnog rada. Tokom ovih godina Gorska služba spasavanja Banja Luka je izrasla iz anonimnog udruženja građana u organizaciju dovoljno jaku da se danas na nju računa u određenim domenima spasavanja, a to prepoznavanje i priznanje dolazi i od građana i od institucija Banjaluke (pa i malo šire).

Sa početkom u 18:00h, u prostorijama vatrogasnog doma Lazarevo, je održana zvanična prezentacija na kojoj je predstavljen presjek petogodišnjeg rada, i na kojoj smo ugostili mnoge prijatelje iz raznih službi, institucija i organizacija sa kojima sarađujemo. Nakon toga, sa početkom u 20:00h (sada već tradicionalno) u kafiću “Via Ferrata” u Banjaluci, je proslavljen završetak kalendarske 2017. godine i godišnjeg rada Gorske službe spasavanja Banja Luka. Veče je proteklo u dobroj atmosferi i raspoloženju, te se na ovaj način obilježio i dolazak predstojeće Nove 2018. godine.
Hvala svim dragim gostima i ljudima koji su nas podržavali u radu tokom proteklih godina, kao i vama koji ste se odazvali našem pozivu te svojim prisustvom upotpunili ovaj događaj.

Više o atmosferi sa prezentacije, pogledajte u galeriji: