Uspjesno izvedenom akcijom potrage koja je uslijedila momentalno nakon poziva porodice izgubljenog, nestali Nedo Ostojic iz Banjaluke je pronaden ziv i zdrav, dijelom iscrpljen i dehidriran oko 20:30h, nakon 5 sati traganja na terenu. Pripadnici Gorske sluzbe spasavanja Banja Luka su pruzili pomoc i zbrinuli pronadenog, do brzog pristizanja tima Hitne Pomoci. Gospodin Ostojic je dobro i trenutno se nalazi na medicinskom posmatranju.

Zelimo se zahvaliti porodici na ukazanom povjerenju i saradnji tokom akcije, kao i svim ljudima koji su pomogli tokom potrage.
Izvjestaj sa akcije:
Dana 07.08.2015. godine, nesto oko 10:00 casova, Gorska sluzba spasavanja Banja Luka je dobila poziv za pokretanje potrazne akcije za starijim muskarcem koji je nestao na podrucju Banjaluke, u rubnim zonama urbanog dijela, i koji je posljednji put viden u utorak, 04.08., u poslijepodnevnim casovima. GSSBL se odmah ukljucila u potragu za nestalim muskarcem kojeg su vec ranije istog dana poceli trazili njegovi rodaci i prijatelji. Prema prvim informacijama prikupljenim na licu mjesta, muskarac se tokom tog popodneva (04.08.) udaljio od svog mjesta prebivalista u pravcu sume i nekadasnjeg skijalista (Begovo brdo), koje se nalazi u blizini banjaluckih naselja Obilicevo i Potok.
Lice nije imalo mobilni telefon sa sobom i posto komunikacija nije mogla biti uspostavljena, postojala je sumnja da je isti ozlijeden.
Ubrzo po dojavi, na teren je izaslo ukupno 16 clanova Gorske sluzbe spasavanja Banja Luka, te je zapoceto pretrazivanje terena u pravcima Ponira i Zmajevca, ali i drugih tacaka na kojima se pretpostavljalo da bi se nestala osoba mogla pronaci.
U samom startu je pregledan kompletan potez od banjaluckog izletista Tresnjik do naselja Ponir kao i sve pjesacke staze i putevi izmedu. Nakon toga, grupe tragaca pretrazuju manje posjecene i slabije prohodne staze i terene u odredenim zonama.
Navedeno je i dalo rezultate jer je oko 20:15h sa terena stigla vijest da je jedna od potraznih grupa pronasla nestalu osobu na slabo posjecenom i tesko prohodnom terenu u pravcu dijela zaseoka Savici i repetitoru na obliznjem brdu,
iscrpljenu, blago dehidriranu i dezorjentisanu, ali na srecu svih – zivu i bez povreda.
Nakon sto je pronadeno lice zbrinuto, transportovan je i predan sluzbi Hitne medicinske pomoci iz Banja Luke cime je ova akcija uspjesno zavrsena oko 20:40h