Naslovnica O stanici

O stanici

GSSBL-C_2x2Gorska služba spasavanja Banja Luka je dobrovoljna, neprofitna, humanitarna i stručna organizacija koja kao osnovni cilj i zadatak ima sprječavanje nesreća na planinama, u speleološkim objektima i uslovima, kao i alpinističkim i urbanim uslovima. Organizacija takođe ima za cilj spasavanje ljudi i imovine te pružanje prve pomoći u slučajevima kod kojih treba primjenjivati posebno stručno znanje i tehničke vještine kao i tehničku opremu za spasavanje. Pored spasavanja i pružanja prve pomoći unesrećenima na nepristupačnim terenima, GSS može da djeluje i u urbanim uslovima u slučajevima saobraćajnih nezgoda, elementarnih nepogoda  kao što su poplave, visoki sniježni nanosi, niske temperature ili požari.

GSS Banja Luka je registrovana kao udruženje građana u Osnovnom sudu u Banja Luci 02.07.2012. godine pod rednim brojem F-1-79/12 i Poreskoj upravi RS pod JIB 4403476400009. Trenutno broji 107 članova. Načelnik stanice Banja Luka je Miroslav Krnjaić.

NAŠA MISIJA

Misija Gorske službe spasavanja Banja Luka je pomoć i spasavanje građana i njihove imovine u nepristupačnim i teško pristupačnim terenima i uslovima, pružanje pomoći u urbanim sredinama kada ostale službe za zaštitu i spasavanje trebaju dodatnu podršku, kao i pružanje pomoći i spasavanje svih kojima je pomoć neophodna.

NAŠA VIZIJA

Vizija Gorske službe spasavanja Banja Luka ogleda se u njenom razvoju kao savremene, efikasne službe za pružanje pomoći i spasavanje, otvorene ka društvu i zajednici sa razvijenim kadrovskim, organizacionim i tehničkim kapacitetima, koji će garantovati uspješno pružanje pomoći i spasavanje, a svoje okruženje učiniti bezbjednijim i boljim mjestom za život i rad.

NAŠE VRIJEDNOSTI

Vrijednosti Gorske službe spasavanja Banja Luka izražavaju se u visoko motivisanom i profesionalnom postupanju prilikom pružanja pomoći i spasavanja, te dobrovoljnosti u radu, da bi se pružila pomoć onima kojima je neophodna, humanosti i plemenitosti ideje pomaganja drugima u svim uslovima, otvorenosti i ljubaznosti, partnerstvu i saradnji u radu.

Drugi o nama…