Dana 20.03.2017. godine u OS “Branko Radicevic” u Banjaluci odrzan je cas u prirodi na temu “Suma” kojem su prisustvovala dva odjeljenja treceg razreda. Cas je organizovala Asocijacija inzenjera sumarstva Republike Srpske “EcoForest”, a sa ciljem da se podigne svijest djece skolskog uzrasta o zastiti suma i zivotne sredine, te da im se priblizi priroda i pokaze njen znacaj u zivotu ljudi. Casu su prisustvovali i clanovi Gorske sluzbe spasavanja Banja Luka koji su ucenicima kroz igru i ugodno druzenje opisali rad sluzbe, prezentovali dio opreme koji se koristi u spasavanju i upoznali malisane kako treba da se ponasaju u prirodi. Tehnicka oprema koja je prezentovana privukla je veliku paznju malisana koji su sa odusevljenjem i paznjom razgledali opremu i postavljali mnostvo pitanja o koristenju.

Jedan od programskih ciljeva GSSBL je i rad na edukaciji i upoznavanju gradana kao preventivnoj metodi u zastiti i spasavanju, te se nadamo se da su djeca koja su imala priliku da prisustvuju ovom casu naucila nesto novo i korisno, ali i povecala svijest o odgovornom i sigurnom boravku u prirodi.

Zahvaljujemo se OS “Branko Radicevic” i Asocijaciji inzenjera sumarstva Republike Srpske “EcoForest” na pozivu da ucestvujemo na ovom ugodnom i korisnom druzenju.