Sanitetska oprema Gorske sluzbe spasavanja je krajem mjeseca oktobra, postala bogatija za alpinisticko nosilo koje nam je poklonila stanica Gorske sluzbe spasavanja Foca. Nosila koja su specijalizovana za koristenje u stijanama i visokom gorju ce uveliko doprinjeti sposobnosti GSS Banja Luka da djeluje u uslovima kada je potreban vertikalni transport i evakuacija unesrecenih sa nepristupacnih terena.
Ovom prilikom se zelimo zahvaliti stanici Foca na solidarnosti i drugarskoj pomoci u vremenima koja slabo prepoznaju volonterizam nasih organizacija. Zelimo istaci da stanica Foca trenutno broji preko 80 clanova te da je najbrojnija stanica u RS. GSS Foca, kao i vecina ostalih stanica u drzavi jos uvijek nema stalni izvor finansiranja i u potpunosti zavisi od donacija i pomoci prijatelja i sponzora, ali je uprkos skromnim sredstvima, pronasla nacin da pomogne i nasu stanicu.
Iskreno se nadamo da ce i nasa stanica jednog dana moci uzvratiti istom mjerom a do tada – jos jedno veliko hvala kolegama iz Foce!