07.07.2016 održana je završna vježba iz poznavanja pružanja prve pomoći za polaznike PK 04. Vježbi je prisustvovalo 17 polaznika koji su podjeljeni u tri spasilačka tima, rješavali date zadatke.
Spasilački timovi na mjestima okupljanja dobijaju geografske koordinate od štaba, na kojima se prema informacijama nalaze 4 povređena. Poslije pronalaska pozicija povređenih i najbrže rute, uslijedilo je višečasovno pješačenje, gdje su timovi morali da primjenjuju tehnike orjentisanja u neurbanim sredinama. Dolaskom na lokaciju, kandidate očekuje poligon sa 4 teško povređene osobe. Prilikom rješavanja poligona, polaznici su primjenjivali znanja iz oblasti prve pomoći, taktičke medicine te tehnika transporta u hitnim slučajevima, koje su savladali na kursu u prethodnih 5 sedmica intenzivnog rada. Pored obimnog gradiva, dodatna otežavajuća okolnost prilikom polaganja je bila i noć. Uz sve realne simulacije problema koji se mogu očekivati u radu na spasavanju, polaznici su pokazali zavidno znanje iz zadanih oblasti, te su i u otežanim uslovima uz nedostatak materijalno-tehničkih sredstava, uspjeli da uspješno riješe sve zadatke i povređene pripreme za dalji medicinski transport. Poslednja ekipa napustila poligon u ranim jutarnjim časovima.
Ovom vježbom završen je kurs prve pomoći, nakon čega članovi stanice kreću na osnovnu obuku za spasioca u opštim planinskim uslovima.