Terenska vježba i provjera fizičke kondicione sposobnosti polaznika osnovnog kursa GSSBL održana na ruti Banjalučka transverzala 21.02.2015, na kojoj je učestvovalo 20 članova GSSBL.

Okupljanje u 07.45h kod restorana „Alibaba“ i start u 08.00h putem prema Šehitlucima preko izvora Rajnerovo Vrelo (08.40h), zatim kratka pauza da se dospe voda i dalje putem BL transverzale preko Lazinih njiva i Zmajevca. Dolazak na Trešnjik u 09.15h. Kratka 15-ominutna pauza za doručak i nastavljamo dalje put vrha Banj brda nakon čega silazimo serpentinama do Srpskih toplica i prelazimo Vrbas preko visećeg pješačkog mosta te ulazimo u kanjon Suturlije.

Kratko zadržavanje kod sportskog penjališta u Suturliji i dosipanje vode na obližnjem izvoru, nastavljamo dalje put BL transverzale markiranom stazom. Vođeni markiranom stazom prelazimo Suturliju i upućujemo se u pravcu brda Šibovi.

Dolazak na Šibove kod Planinarskog doma PD Kozara u 12.00h, pauza za užinu i druženje od pola sata i razdvajanje u dvije grupe. Jedna grupa od 12 članova ide ka gradu preko Pobrđa a druga grupa od preostalih 8 članova nastavlja do auta kod „Alibabe“.

Ukupna dužina Banjalučke transverzale 19km i za istu je potrebno oko 4,5 sata hoda.

Terenska vježba u kojoj je učestvovalo 20 članova GSSBL je trajala oko 5 sati ukupno i prošla u najboljem redu, po oblačnom vremenu. Vođe vježbe: Milenko Mekić, Jasminko Jovanović, Đordje Rađen i Milenko Đurić.

Milenko Đurić

Invalid Displayed Gallery