U nedelju, 20.03.2016. na poziv domaćina PD “Klekovača” iz Prijedora, uzeli smo učešće u obezbjeđivanju planinarske manifestacije “pozdrav proljeću”, koja se tradicionalno održava na Kozari.
Ovo je najmasovnija planinarska akcija koja je ove godine oborila rekord okupivši 1.700 učesnika svih starosnih kategorija. Svi učesnici, od onih najmlađih pa do veterana su uspješno prošli stazu od Rajkovića, preko kozaračkog kamena do Mrakovice, dugačku približno 10km.

Tokom ove akcije, u koordinaciji sa domaćinom i organizatorom, članovi GSS Banja Luka su pratili pohod u koloni te pružili podršku na osiguranoj stazi neposredno ispod kozaračkog kamena.
Srećom, nije bilo potrebe za intervencijom bilo koje vrste i ovaj sunčani dan smo iskoristili za uživanje u ljepotama Kozare i njenih staza. Želimo se zahvaliti organizatoru na pozivu i gostoprimstvu koje su nam pružili te istaći jako visok nivo organizacije i ozbiljnosti sa kojom ljudi iz PD “Klekovača” pristupaju organizaciji ovako masovnog pohoda, te se nadamo da ćemo i u budućnosti nastaviti započetu saradnju.