Naslovnica Obuka OŠ “Jovan Cvijić” – informativni čas

OŠ “Jovan Cvijić” – informativni čas

2753

U sedmica kada se obilježava Svjetski dan smanjivanja rizika od prirodnih katastrofa, Gorska služba spasavanja Banja Luka je 18.10.2019. godine u Osnovnoj školi “Jovan Cvijić” održala informativni čas. Čas je održan za oko 60 učenika petih razreda ove škole.

Cilj je bio da se predstavi rad službe, ali i da naše male sugrađane naučima kako da pomognu sebi i drugima. U kratkom predavanju smo pokazali osnovne tehnike previjanja i korištenja zavoja, kao i način na koji se mogu umanjiti bolovi koji se mogu zadobiti u svakodnevnici. Pored osnovniih tehnika prve pomoći, našim drugarima smo pokazali i kako da se ponašaju u objektu koji je zadesio zemljotres, odnosno načine na koji će se ponašati tokom i poslije djelovanja zamljotresa.

Kako naše druženje ne bi bilo naporno i samo radno, na kraju smo učesnike predavanja upoznali sa našom opremom i napravili nekoliko uspomena sa ovog, veoma dragog druženja.

Ovom prilikom želimo da se zahvalima rukovodstvu Osnovne škole “Jovan Cvijić”, koje nam je ukazalo i dalo mogućnost da učestvujemo u ovoj aktivnosti.