U periodu od 04 – 08.05., u prostorijama Edukativnog centra Sluzbe hitne medicinske pomoci Banja Luka, odrzana je petodnevna obuka iz prve pomoci za deset clanova Gorske sluzbe spasavanja Banja Luka. Tokom proteklih pet dana intenzivne obuke, uvjezbavane su tehnike pristupa, pregleda i zbrinjavanja unesrecenih, upotreba tehnika imobilizacije sa sredstvima i opremom koju koristi Sluzba hitne pomoci, trijaza, upotreba opreme za odrzavanje disajnog puta u vanbolnickim uslovima i transport unesrecenog. Kompletna obuka je vodena od strane iskusnih instruktora Edukativnog centra SHMP koji su tokom dugogodisnje prakse, kroz ovaj centar obucili preko 2.500 pripadnika razlicitih sluzbi, jedinica i udruzenja.
Nakon zavrsene obuke, svih deset clanova GSSBL je ocjenjeno veoma uspjesno i pozitivno od strane instruktora Edukativnog Centra SHMP Banja Luka jer su pokazali veliku zainteresovanost i motivisanost u radu i ucenju. Stalno ucenje i uvjezbavanje tehnika pruzanja prve pomoci su osnova rada svakog spasioca i predstavljaju nezaobilazne vjestine potrebne u ovom poslu te se trudimo da ih uvijek i iznova ucimo i vjezbamo kako bi bili maksimalno osposobljeni i spremni za moguce izazove.
Iako je vrijeme provedeno u Edukativnom centru SHMP Banja Luka proteklo u ozbiljnom i intenzivnom radu, ne mozemo da ne spomenemo jako ugodnu i prijateljsku atmosferu koju stvaraju instruktori i osoblje ove sluzbe. Veliko hvala ovim profesionalcima koji nam nesebicno prenose svoje bogato iskustvo i znanje, te se nadamo daljim zajednickim aktivnostima i saradnji sa Sluzbom hitne medicinske pomoci Banja Luka.