Dana 10. i 11.02.2018. godine u organizaciji Ski saveza Bosne i Hercegovine, te Ski saveza Republike Srpske, održano je dvodnevno takmičenje u skijanju “KUP KOZARA 2018” na ski stazi Mrakovica. Organizator navedenog takmičenja je bio, Smučarski Klub “Banja Luka” i Planinarsko-skijaško društvo “Ljubijski rudar“.
Prvog dana (subota, 10.02.2018. godine), vozila se disciplina veleslalom za kategorije U8, U10 i U12, gdje je učestvovalo ukupno 69 takmičara, dok je drugog dana (nedjelja 11.02.2018. godine) na programu bio slalom za kategorije U12, U14 i U16 u kojem je učestvovalo ukupno 67 takmičara, kao i program „Ciciban“ u kojem je učestvovalo 20 najmlađih takmičara.
Osam članova naše stanice je učestvovalo u obezbjeđenju navedene trke, te pružilo podršku organizatoru u pripremi staze na kojoj su se vozile navedene trke. Nakon prolaska zadnjeg takmičara kroz cilj oko 12 časova, trka je završena, a članovi GSSBL su pomogli organizatoru u raspremanju staze, te je sve završeno do 13:00 časova. Nakon završetka navedenih aktivnosti, priključili smo se proglašenju pobjednika i zatvaranju ceremonije takmičenja, da bi nakon kraćeg odmora, oko 14:00 krenuli ka Banjaluci. Za vrijeme obezbjeđenja navedenih ski trka nije bilo intervencija, povreda nekog od članova ekipe ili gubitka opreme.
Dobra posjećenost održane trke je pružila mogućnost za prezentaciju naše službe široj publici, te je nakon završenih aktivnosti postignut dogovor o budućoj saradnji sa organizatorom, a vezano za ski-dešavanja na Kozari.