Proteklog vikenda, 13. i 14.10.2018. godine, u organizaciji Planinarskog društva „Kozara“ Banjalukа, u Krupi na Vrbasu, nadomak Banjaluke, otvoren je biciklistički park „Klanac“, prilikom čega je održana i MTB trka u “downhill” klasi, kao glavna tačka ove manifestacije.

Manifestacija je obuhvatala dvije aktivnosti raspoređene u dva dana, 13. i 14.10. Prvog dana je održano planinarenje novim, uređenim stazama izrađenim u okviru projekta Via Dinarica, od Banjaluke do Krupe na Vrbasu (u ukupnoj dužini od 15 km – od ušća Švrakave do Rekavica i Kamenog mosta), a čemu se odazavao veliki broj planinara kako iz domaćih klubova i društava, tako i iz regiona. Drugog dana manifestacije, održano je takmičenje u downhill MTB disciplini na 2.5 km dugoj stazi zvanoj „Kaligula“, za koje se prijavilo oko 20 učesnika.

Na obezbjeđenju navedene MTB trke, učestvovalo je i 7 članova GSS Banja Luka koji su bili raspoređeni na kritičnim tačkama staze. Navedena trka je prošla bez veće potrebe za našom intervencijom, bez povreda nekog od takmičara i u najboljem redu. Po završetku i prolasku i posljednjih učesnika oko 15 časova, naši članovi su se okupili u kampu gdje je bio pripremljen ručak za sve učesnike, a nakon ručka i kraćeg odomora uputili su se nazad za Banjaluku.