Dana 27.01.2017. godine na planini Vlasic, odrzan je Ulazni test za ucitelje skijanja (U1) i unifikacijski seminar u organizaciji ATUS-a (Asocijacija trenera i ucitelja skijanja BiH). Komisiju ATUS-a su cinili drzavni demonstratori i clanovi SKI TIMA IMV  mr. Igor Bozic, Mirjana Granzov-Mocevic i Velibor Lazarevic.
Na poziv IMV TIMA Ulaznom testu pristupio je i je uspjesno prosao i jedan pripadnik Gorske sluzbe spasavanja Banja Luka, sto predstavlja i formalno pocetak saradnje izmedu Drzavnog demo ski tima i GSS Banja Luka. Buduca saradanja ce se ogledati u medusobnoj razmjeni kako iskustava i podizanja nivoa znanja i vjestina iz oblasti skijanja na uredenim skijalistima i kretanja pomocu skija na tesko pristupacnim terenima, tako i u oblasti bezbjednosti u navedenim oblastima. Ovom prilikom zelimo da se zahvalimo IMV TIMU sto su prepoznali potencijale GSS Banja Luka za pruzanje pomoci i zastitu skijasa i potencijalno ugrozenog stanovnistva u zametenim i tesko pristupacnim predjelima, kao i potrebe GSS Banja Luka za kvalitativnim podizanjem nivoa vjestina i znanja za kretanje u tesko pristupacnim predjelima u zimskim uslovima.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”93″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”5″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]